Воскресение

4/22/2006

Рипли воскресе!
Ваистина воскресе.
Според евангелието на
Жан Пјер Жене, 200 години после нејзината смрт, Елен Рипли воскресна како моќен човечко-ејлиенски хибрид-клон, и ја продолжи светата војна против универзалната напаст - Ејлиените.
Според Евангелието на Марко
, и Ејлиен воскресе. Ваистина воскресе!
Откако на Земјата останаа само клоновите, во 2222 година почна светата војна по големиот раскол во однос на прашањето дали Ејлиен ќе воскресне пак, и дали треба да се анихилираат сите клонови кои не веруваат во спасение. Оти, според
евангелието на Дејвид Финчер: „We are waiting for God to return and raise his servants to redemption...“.
Во 2345 година, беше истребен последниот клон кој не веруваше во повторното воскресение, а кој се колнеше во еретичките зборови на расколникот Богз од „Ејлиен 3“: „It's okay to say shit. It's not against God.“
Оттогаш, клоновите веќе не се плашат од воскреснувањето на Ејлиенот, затоа што знаат дека нивното спасение е неминовно како и воскресувањето на Рипли.
Оти Рипли воскресе. Ваистина воскресе! No shit!

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week