Депенализација на „проституцијата“?

4/22/2006

Секој човек има достоинство, без оглед на тоа со што се занимава.
Мал извадок од мојот
текст во минатиот „Форум“ кој сакаше да појасни зошто треба да го претпочитаме изразот „сексуална работа“ наместо „проституција“:
„...државата треба да стави мораториум на јаловата политика на "борба против проституцијата" и да преземе енергични мерки за борба против стигматизацијата на сексуалните работнички како "проститутки", "курви, "ороспии"...“
П.С. „Опремата“ на текстот - насловот, поднасловите и фотографиите се на редакцијата.

1 коментари:

Анонимен рече...

This is very interesting site...
»

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week