Сите глави на „Октоподот“

4/22/2006

Интересна игра со наслови на првата страница на денешен Дневник: Прво, Христос воскресна, па Пропаднаа сите ветени инвестиции, и на крај Повторно не' распнуваат, но ние воскреснуваме!
Еве зошто „Милијардата на Бучко“ стана исто што и „Милијардата на Циле“:
„Корупција, шверц, неодговорна власт, неорганизираност, ситна, но во локални рамки доволно моќна олигархија, инструментализирано судство, нефункционален катастар, неконзистентната даночна политика и регионалната нестабилност. Ова се причините што ги наведуваат странците како главни пречки за инвестирање во Македонија.“
И „октоподот“ празнува и воскликнува: „Повторно ме распнуваат, но јас воскреснувам! Колку повеќе ме навредуваат и негираат, толку поцврст станувам. А силата, за да истраам до крај, ја добивам само преку благодатта на воскресението. Бог ми помага.“

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week