Има ли превенција од глупости?

5/02/2006

На својата веб-страница, МВР ни дава Совети како да се заштитиме од криминални дејствија:

П: Како да се заштитите од провала на стан (куќа)?
О: Оставете го клучот кај соседот кога одите на пат.
П: Како да се заштитите од улични разбојници?
О: Не носете многу пари со себе, како и вреден накит.
П: Како да ги избегнете соседските расправии и вербални напади?
О: Игнорирајте ги.


А знае ли некој како да се заштитиме од ступидните совети на МВР?

1 коментари:

Darko156 рече...

Стара им е оваа содржина ама сепак вечно актуелна

:)

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week