„Никад као Бане...“?

5/17/2006

Нашиот хип-хоп „државник“ одеднаш претпочита младите да пишуваат графити, наместо да пишуваат по блогови:
„Активната партиципација значи промоција на правото на здружување на младите за одредени заеднички цели; инволвирање на индивидуалци и нивните ставови и критики; промоција и почитување на одредени субкултури како алтернативен израз преку музика, филм, театар, сликање, пишување графити; инволвирање на сите млади воопшто без разлика на нивната етничка, верска и полова припадност на сите нивоа во општественото живеење.“
Дали тоа значи дека блоговите, барем според Бане, не се веќе алтернативна субкултура туку „мејнстрим“ култура?
Мој предлог за нова младинска химна:
„Vec u skoli je rucicu dizao vesto
I vec se znalo da postace nesto
O, vec se znalo da postace neko, k'o bog...“
„Kao Bane, dobri sin, tih i miran, cist i fin
Kao Bane, vaspitan i solidan i koristan
Kao Bane, vredni Bane, poslusan i uctiv sav
Kao Bane, odmeren i usmeren i proveren za sve“

Као Бане - проверено, и проневерено!

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week