Зошто се откажав од „филозовски“ факултет

5/12/2006

Прославената Џудит Батлер доби прва награда на Bad Writing Contest за следнава реченица:
„The move from a structuralist account in which capital is understood to structure social relations in relatively homologous ways to a view of hegemony in which power relations are subject to repetition, convergence, and rearticulation brought the question of temporality into the thinking of structure, and marked a shift from a form of Althusserian theory that takes structural totalities as theoretical objects to one in which the insights into the contingent possibility of structure inaugurate a renewed conception of hegemony as bound up with the contingent sites and strategies of the rearticulation of power.“
Предлагам да воведеме натпревар за лошо пишување и кај нас. Ја номинирам следнава реченица:

„Спациотемпоралната фиксација и когниција на Феридовски елаборираните темати е само чекор за транстемпоралната екстраполација и трансценденција на нивната димензија на иморталитетните ингредиенти - каквости на референтните репери на тематизираниот феномен in concreto et il more temporo.“
(д-р Коле Јовановски, Homo heuristicus, во „Врвовите на филозофот“ (приредил Златко Жоглев), Педагошки факултет - Битола, Филозовски факултет - Скопје, 2006, стр. 205.)
Понудете ваши номинации па да организираме жири и гласање.

Што ќе даваме за освоено прво место?

5 коментари:

ивана рече...

Историја на МАКЕДОНСКИОТ литературен јазик од маестро Блаже Конески.

А може и собрани дела.

И кога сум веќе на темава-

Name: Blaze Koneski
Birth Date: December 19, 1921
Death Date: December 7, 1993
Nationality: Serbian
Gender: Male

најдено рендом (е немам соодветен македонски збор тука) на Интернет.

Анонимен рече...

Па не беше србин, туку србоман

никола рече...

не разбирам каква врска има текстот со блаже конески, ама интересно е да се види дека е роден во 1921 година; колку години имал кога ни го „скроил“ јазикот?

ASN рече...

Хахахаха,
"каквости на референтните репери"

Каква реченица си нашол, Џудит Батлер може вода да носи.....

Хм .. укуцувам Филозовски фалутет и ете ти твојот блог пост. Ај да ти оставам коментар.

Се уште не можам да го разберам твоето откажување од студирањето на Филозофски факс.

Па не е Коле Јовановски едниствениот професор на факултеот. Можеби си само размазено детеште кое не може да стисне заби и да ги проголта „интелектуалните“ гомненици на некои од професорите? Не знам само препоставувам.

Што да не мислеше да светот е твоја претстава? Пфффффф.;)

Стисни јајници/муда!!!!

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week