Стихови во еден албум

5/21/2006

Книгата на животот е една чудна книга:
ни се отвора, ни затвора по желба лична.
Двапати на иста страна, веруј, не се стига;
листот фатален, пак, самиот се врти вично.
Страницата на Љубовта ја бараш, решен цврсто,
а Страната на Смртта црна - ете ја под прстот!

Алфонс Д' Ламартин (1790-1869)
(препев: Георги Сталев)

ме бендиса, едноставноста

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week