Ништо без „ентертејнинг“!

5/07/2006


Повторното воведување смртна казна би било круна на процесот на осредновекување на Македонија. Така вели Анастас Вангели во својата колумна Дарк Агес (Dark Ages):

„Следејќи ја дебатата за аболицијата во последно време, дојдов до заклучок дека што поскоро мора да се воведе смртна казна во Македонија, што е поливалентен фактор во развитокот на нашето средновековно уредување. Еретиците ќе ги палиме на клада (така се втемелува и власта на Црквата), оние што не плаќаат данок ќе бидат бесени, а може да се воведе и мерката „набивање на кол“
или „каменување“, со што би се придонело во сферата на ентертејнинг на народот.“


До повторното воведување на смртната казна, клучен придонес во сферата на „ентертејнинг“ на народот ќе имаат некои наши средновековни „интелектуалци“ - „дворски будалетинки“. Погледнете само колку вешто жонглираат со политички идеи успевајќи да го задржат оптимистичкото расположение на нивните кралеви!
Кој е вашиот кандидат за официјална „дворска будалетинка“ на „средновековна Македонија“?

2 коментари:

Shepard рече...

абе цела влада (и оваа, и сите поранешни, а и идната богами) се составени од будалетинки, имаш избор е-хеееее..

Анонимен рече...

Best regards from NY! »

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week