Миење

5/26/2006

„Господарот што те мие го мие твојот град, за градот да стане место на чисти идентитети. Господарот што те мие, го мие твоето тело за тоа да стане совршено фригидно тело, за да стане совршен труп како идеален жител на новиот, модерен град. Господарот што те мие ја мие еротиката од твоето тело, за еротиката да стане договор на тела кои ќе го почитуваат законот на почитување на законот. Господарот што те мие го мие твоето име, за тоа да стане чистото име на твојата каста. (...)
Господарот што те мие конечно го мие твојот јазик, за од него да направи орудие со кое ќе ја владее твојата судбина. Нашиот јазик, нашиот канон, нашата способност за репрезентација е деодорирана, измиена, секогаш веќе пуританска.“
(Јасна Котеска, „Санитарна енигма“, Темплум, 2006, стр. 14-15)

4 коментари:

В. рече...

абе ова е телепатија!
прво ова е книгата за која ми е криво што не си ја купив на саемот, а и пред некој ден читав дека и Галевски од Форум ја стави во својот саем-избор!
е сеа веќе кога втор извор индиректно ја препорачува, според правилото дека секогаш треба да им се верува на барем два независни извори, ја купувам!

Анонимен рече...

Wonderful and informative web site.I used information from that site its great.
» » »

Анонимен рече...

That's a great story. Waiting for more. unlocked nokia 9500 cell phone Pda zithromax Levaquin side effects levaquin anti biotic and eyebrow waxing Distance education phd in education Lexapro vitamin 12

Анонимен рече...

Excellent, love it! Adipex+cheapest Online teachers aide training How does a monitor heater work blackberry shareware merchants connecticut incorporation Effexor adderol interaction Honda civic 95 body kits Rechagable cr 123a lithium batteries Valtrex wav file Printable meridia coupons Lipitor alerts Navajo dancing account checking loan payday required Business card cut line template Sbc white pages phone directory

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week