Зошто блогирам, и така натаму

5/12/2006

Блогирам затоа што уживам во слободата на изразувањето што ја нуди овој нов демократски медиум.
Постирањето, читањето и откривањето на нови блогови е секојдневен чин на „ментална хигиена“ со кој ги неутрализирам мирисите на застоеност и гнилеж што се шират од македонската медиумска жабокречина. Автосугестивните зборови „Свакога дана све више и више напредујем“ - најдобро го отсликуваат развојот на блогосферата.
За влијанието на македонските блогови сведочат и неодамнешните обиди на печатените медиумски „боргови“ за асимилирање на познати македонски блогови и блогер(к)и. Како резултат на богатството и разновидноста на содржините, неделните посети на некои блогови ги надминуваат тиражите на некои наши политички неделници.
Очекувам во иднина се повеќе новинари, политичари, универзитетски професори, и други јавни личности да ги користат предностите на блоговите како медиуми за изразување и комуникација.

Блоговскиот отпор против глупоста не е залуден и оригиналните блогери никогаш нема да бидат асимилирани.
(напишано по порачка од
Анти)

2 коментари:

Shepard рече...

Спекулирајќи околу есенцијата на овој имплодирачки иманитет во кој хипотетичката субординираност истапува од својата виртуелност и веќе е тука, како етер, се пренебрегнува и кон конспиративни и кон дефетистички ирационални сугестии, што во конкретниот случај е претерано претенциозно, та и малициозно во свои одредени аспекти.

Утилитаристичките побуди на Букарски треба да се изземат во интерпретирањето на овој настан; на негово место поставете го безмалку „октроирантот” Администратор (на блог порталот, м.з.) и неговата фрагилна суета, што е одлика на секое човечко битие. Не станува збор за никаква бласфемија ниту пак егоцентристички некритички инает. Само уште еден контроверзен настан кој ќе набие многу анимозитет во заедницата.


- ја се предложувам сам себе, во контекст на фрката трендо - букаро :)

Анонимен рече...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! Zoloft side effects weight gain Property tax foreclosure Mens thongs g-strings swimwear jockstraps c cup bbw http://www.adipex-phentermine-6.info/Lincoln_cosmetic_dentistry.html Blendamed white strips 05 f-150 seat covers oakville tattoo removal factory replacement seat covers leather seat cover jenna jameson and brianna banks gallery Saunas wood saunas saunas infrared portable saunas noise-canceling headset

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week