Црна Гора у ЕУ крече?

5/28/2006

Читам по веснициве длабокоумни анализи на тема што ќар ќе има Македонија од независноста на Црна Гора. Еве го и мојот скромен прилог во таа насока:
Како прво, сега ќе можеме да ги заебаваме „браќата“ Срби дека имаме поголемо „море“ од нив (види слика)!
Како второ, ќе можеме да покренеме меѓународен спор за непризнавање на името „Црна Гора“ поради оправдан страв дека новата држава ќе има територијални претензии кон Македонија која има една голема планина што се вика „Скопска Црна Гора“!
Како трето, веќе нема да бидеме најмалечката земја на „Западните Балкани“ која стигнала до независност без војна.
Што мислите кој прв ќе влезе во ЕУ - Македонија или Црна Гора?
Со вакви македонски политичари, јас се обложувам на Црна Гора.

9 коментари:

Стойчо рече...

Важният въпрос е: Иска ли македонското общество да влезе в ЕС? И чак след това зависи дали и елитът (политическият) иска да влезе в ЕС?
Ползата от ЕС не е в самото членство, а в ПОДГОТОВКАТА за него.

По повод териториалните претенции на или към Черна гора заради Скопска Црна гора: В България има една планина, която се казва Босна ;-);-);-)
Намира се близо до турската граница

Стојчо,

Очигледно дека читаш многу книги у стилот „Не е важна целта, ами патот“ - да погодам - Коелјо ти е омилен автор?

Оди си...

Какви се овие дисквалификации на моите коментатори од Бугарија?
Ако имате да кажете аргумент, бујрум, ако не, молчењето е злато. :)

Жарко,

Јас никого не дисквалификував; дадов само мое мислење - и никој не треба да се чувствува навреден, тоа е само мислење... субјективно, и малку опуштено.

Воздра!

Анонимен рече...

Keep up the good work » »

Анонимен рече...

Excellent, love it! Marriott timeshare resales 5c 27 3emarriott time Nude cock sucking shaved blond teen fucked crack Low priced oral sex web site Sex talkgirls Dell a922 printer pc fax scanner copier review bmw e36 avr kit Fells point web cam women 27s french connection sweaters Asian girls drinking cum ge call center web pool cams D & m sport fishing virginia beach Take xenical if not clinically obese Sigma m30 car alarm instructions Compare to perricone skin care

Анонимен рече...

Looking for information and found it at this great site... Murray tent and awning R & r cabinets Chrysler town country limitid Protonix 400 mg Three bedroom apartments in flint mi used suzuki Why cant i take zyban with bulimia Patent by number Buy tramadol online free delivery Tennis rules and scoring Coast appliance parts co Teleflora books Nikon digital print size Bmw car for rent Mtv breast implants digital printing employment Free threesomes pictures Civic floor mats 05 What should i expect when i take valtrex

Анонимен рече...

This is very interesting site... » » »

Анонимен рече...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. bextra valdecoxib tablet video surveillance auxerre http://www.taxi-eyeglass-frames-eyewear.info power washers

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week