Меѓународен ден против хомофобијата

5/17/2006

"На 17-ти мај 1990, Светската Здравствена Организација (WHO) ја отстрани хомосексуалноста од листата на душевни болести, ставајќи крај на меѓународната законски дозволена медицинска хомофобија." - не потсетува МАССО. За жал, некои психијатри кај нас сеуште „лекуваат“ хомосексуалност.
Еве и автентична изјава објавена во „
Капитал“:
„"Откако моите родители дознаа дека сум хомосексуалец, мајка ми ме однесе кај четири психијатри. Првиот, 'за да ме излечи', ми препиша комбинација од дневни дози на лексилиум и диазепам", вели 26-годишниот Игор од Битола.“
Не ми е јасно само, зошто на таквите „психијатри“ не им стегнат кривична пријава за надрилекарство?
Исто така, зошто психијатрите не почнат да ги лечат оние родители што ги присилуваат своите деца да одат на лекар само затоа што се хомосексуалци?

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week