Кој е овде „луд“?

5/31/2006

Предизборната зомбификација само што започна, а партиските „фабрики“ се закануваат со систематско производство на „лудаци“.
Денес едно врапче ми поткажа дека слушнало како се пее некоја предизборна песничка со слоганчето „кој не е со нас, не е со сите...“
Ми доаѓа на сет глас да крикнам:
„Јас не сум јас, јас не сум со вас и јас не сум со сите!“

5 коментари:

Etna рече...

Pedophiles To Launch New Political Party

May 30, 2006 4:26 p.m. EST

Julie Farby - All Headline News Staff Writer

Amsterdam, Netherlands (AHN)-Sparking widespread outrage, Dutch pedophiles are launching a political party to push for a cut in the legal age for sexual relations from 16 to 12 and the legalization of child pornography and sex with animals.

The Charity, Freedom and Diversity (NVD) party says on its Web site it would be officially registered Wednesday, proclaiming: "We are going to shake The Hague awake!"

The party said it wanted to cut the legal age for sexual relations to 12 and eventually scrap the limit altogether.

Ad van den Berg, one of the party's founders, reportedly tells a local newspaper, "A ban just makes children curious," adding that, "We want to make pedophilia the subject of discussion."

Van den Berg also says, "We want to get into parliament so we have a voice. Other politicians only talk about us in a negative sense, as if we were criminals."

The party also says everybody should be allowed to go naked in public and promotes legalizing all soft and hard drugs and free train travel for all.

However, the already liberal Netherlands, which currently has lenient policies on soft drugs, prostitution and gay marriage, was shocked by the plan.

:)
1) "a cut in the legal age for sexual relations from 16 to 12" - Сакаат луѓето да имаат исти права како „педофилите“ во Шпанија и Мексико каде што со 12 години стекнуваш право за давање согласност за секс.
2) „everybody should be allowed to go naked in public“ - за кај па не? - кое право го повредуваш ако одиш гол/а на јавно место?
Забраната за одење гол на јавно место го повредува природното право.
3)„legalizing all soft and hard drugs and free train travel for all“ - малку троа го претерале со тешките дроги :), а за бесплатното патување со воз - како тоа не им текна на нашиве политичари?

Shepard рече...

освен лигата за демократија, покрена некој вака предизборно прашање за лесни дроги, итн? јас само знам дека груевски на шпиц кажа не за легализација на проституција, лесни дроги, хомосексуални бракови, но без образложение.

сега, ако некој не е „за“ не мора да биде автоматски „против“, ама шо знам, веќе загазивме во „втората половина на првото десетлетие на дваесет и првиот век“.

сепак, има далеку подобра клима за воведување смртна казна, нели :)))) и државна религија, и све тоа што иде пропратно..

Анонимен рече...

Excellent, love it!
» » »

Анонимен рече...

That's a great story. Waiting for more. Tattoo removal castaic los angeles remove no laser san francisco hotels Free stories of bondage san diago car rental Jeep grand wagoneer engine overhaul info Manual for ice making machine Against phytochemical supplements infectious disease and provigil

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week