Туристичка пропаганда?

5/14/2006


Убедливо најконтроверзната изјава на неделата:
„Го прашавме Џанго зошто нема излезен печат во неговиот пасош [на Ел-Масри], на што со сомневање укажуваат и европарламентарците. „Затоа што - во принцип - печат задолжително се удира само на влез, а не и на излез. Секоја држава едвај чека странецот што влегол на нејзина територија, да ја напушти земјата, па така ретко се удираат излезни печати“, вели самоуверено шефот на полицијата“ (најновиот Форум, стр. 13).
Какви туристички амбиции може да има некоја земја која изјавува дека одвај чека странците-туристи да ја напуштат?
Предлог за туристичка реклама на CNN: Џанго како удира влезен печат на пасошот на Карла дел Понте уз коментар - „со мерак во Македонија, и што побргу сиктер!“
И до кога единствениот интернационален туристички бренд ќе ни биде хотелчето „Скопски мерак“ - „
само 200 м од Американската амбасада“?

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week