Очи ширум затворени?

5/20/2006

Еве што укажав во постот Предизборни манипулации, по повод едно од т.н. „постигнувања“ на СДСМ:
„Во Република Македонија нема странски воени мисии и Македонија самостојно ја гарантира својата безбедност:
(Делумно вистина, ама затоа хараат агенти на ЦИА и странски војници со оружје в рака слободно си шетаат по пазари и плажи.)“
И не само по пазари и плажи, туку вооружени војници со ознаки "US Army" денес слободно си се шетаа среде бел ден во Центар, покрај кафулињата на кејот - заедно ги видовме со Антипункт и Канализација.
Да не сум пропуштил некои вести луѓе, да не сме станале случајно у меѓувреме „51st state“? Кажувајте такви работи, ви се молам.
Што мајка бараат вооружени американски војници во центарот на Скопје ако нема странски воени мисии во Република Македонија? Чија безбедност тие ја гарантираат со автоматското оружје на нивните воени униформи - нашата или нивната?

Што ако навистина поверувавме во „остварувањето“ на СДСМ дека кај нас нема странски воени мисии и блогерски се самоорганизиравме против „оружениот окупатор“? Што ќе се случеше ако навистина поверувавме, и се обидевме да извршиме граѓанско апсење на униформираните и вооружени лица кои лажно се претставуваат како членови на странски воени мисии и кои носат оружје на јавно место?
Во што да верувам сега? Во „остварувањата на СДСМ“ или во сопствените очи?

1 коментари:

Пинокио рече...

Хех, СДСМ не лажат? Ги фативме живи? Па тоа и е нивното главно оружје, да се гледа од авион дека лажат. Зашто само така можат да не понижат и да владеат непречено. Поентата им е да биде повеќе од очигледно дека лажат. Да не направат помали од мравки. Да бидеме малодушни, незаинтересирани за било што, да не излегуваме на гласање, да не се обидеме да сториме ништо.

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week