Докосни ми колената

5/15/2006

Еј моја душичке
изхвърли ги бръмбърите
од твоята хубава руса главичка
не бъди дете
обуй пантофите
подај ми взглавничката
прегрни ме нежно
држ се естествено
свари ми кафе,

направи ми сандвич
нагости ме хубаво,

и задоволи ме
Еј мойа душичке
фрли ги кукличките
кои те гонат и само ти досаждат
не бъди дете
купи ми роклја
сребрени огрлици
червени малини
и билет до Америка
познаваме се от скоро
вече десет дни
дај ми твојата кола
и клјуч од апартамента
Еј, на пресно млеко мирише денот
птичките пејат с п'лен глас
ветерот лулее утрото
докосни ми колената, точно това искам
Еј, синото небе зјапа в апартамента

жолта пеперуда гали врата ми
ветерот лулее утрото
докосни ми колената, точно това искам
(од архивата: славниот хит од „Зана“ во пијан бугарски превод. прекрасно звучи кога го пејат девојки од Пловдив и Плевен)

2 коментари:

Анонимен рече...

Enjoyed a lot!
Levaquin resistan Young and losing hair Cause of eyebrow hair loss in women

Анонимен рече...

Excellent, love it! »

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week