Комунистичката реакција

5/19/2006

Вчера слушнав на „Радио Скопје“ дека МПЦ најостро ја осудува идејата за хомосексуални бракови, и дека ги прогласува за „зло“ и „грев“.
Како реакција на чинот на предизвикување нетолеранција и поттикнување дискриминација од страна на МПЦ, соопштение до јавноста издаде и Македонската комунистичка црква (МКЦ):
„МКЦ најостро ја осудува идејата на хетеросексуални бракови и нивното традиционално практикување:
- како ретрограден облик на „буржоаски монополизам“ и „легализирана проституција“;
- како институција која ги загрозува правата на сексуална слобода, сексуална автономија и сексуална еднаквост;
- како корумпирана институција која промовира угнетување на едниот пол од страна на другиот, како и занемарување, расипување и насилство врз децата.
За слободна комунистичка љубов и сексуална еднаквост.“

2 коментари:

Анонимен рече...

Very cool design! Useful information. Go on!
»

Анонимен рече...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Powerball numbers for july 16 Acyclovir suspension http://www.free-spyware-removal-3.info Camping trailer in north alabama

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week