Пролетни алергии

5/16/2006

Во последно време сум алергичен на се и сешто.
Вчера, на пример, ненадејно добив алергија кога во подлистокот на „Дневник“ - „24 часа - здравје“, ги прочитав следниве „Совети од алерголог“:
„Кога времето е суво и топло, најдобро е луѓето што имаат алергија да не излегуваат од дома, особено не наутро. Престојот на отворено да го сведат на минимум. Во домашни услови да користат климатизери и да затвораат прозорци. Советот важи за секој период од годината, бидејќи клима уредот се користи и во зимски услови, за загревање.“ (Проф. Дејан Докиќ)
А што праиме ако немам пари за климатизер, а имам алергија, мој професоре?
Сега ми е јасно зошто многу луѓе претпочитаат совети од надри-лекари и астролози наместо совети од професори и доктори. А ја ептен сум алергичен и на надри-лекари и на астролози. Уште алергија на алерголози ми фалеше.
И така, велиш, а? Да си укључам климата, и ич да не излегувам надвор дење, оти сум баш алергичен и на сонце. Ако ми здосади, може ли да си укључам даљинско, и да си ги пуштам „Ролинг Стоунси“ - (I Can't Get No) Satisfaction - поборниците на органската диета и здравиот живот (како што викаат у „24 часа - здравје“). Да уживам во тие ем здрави ем прави незадоволници, кои ем здраво се хранат, ем еднаш годишно целосно си ја менуваат крвта! А што ако сум алергичен не само на крв, туку и на луѓе кои што од ќеф си ја менуваат крвта?
Ебате беља! Поарно да си седам дома и да си го пуштам „Носферату“ од Херцог. Кога го гледам Клаус Кински (исто така алергичен на сонце), сум помалку алергичен на глупости од подлистоци што шиткаат здравје.

P.S. Некој да чул да измислиле у меѓувреме вакцина против алергија на глупости?

1 коментари:

Анонимен рече...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. » » »

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week