Политички манипулации со деца

5/31/2006

Фотографијата е од написот во „Дневник“ - „Волците“ повторно во Таџи во кој се споменува: „Децата од градинката „Росица“ им дадоа подароци на војниците.“
Дали ова значи дека политички изманипулираните деца се единствените јавни поддржувачи на нашето учество во окупацијата на Ирак?
Се чудиме зошто ни се случуваат воени конфликти, убиства и несреќи како резултат на употреба на оружје, а една од првите игри што ги учат децата од градинка е „Сакате ли војска?“

7 коментари:

Анонимен рече...

Da gi podrzish vojnicite koi se tamu e ednakvo na podrskata za vojnata? Ima mnogu vojnici koi ne bi da se tamu - no profesionalizam si e profesionalizam. Decata ne se izmanipulirani - bar ne seuste, decata ednostavno se cisti dusi na koj cickoto shto gi "stiti" im e drag. A nekoi od tie cickovci se tamu protiv svoja volja, ama doma imaat usti za hranenje.

Фројд. рече...

Аnonymous, чичковците у случајов никого не штитат, туку се агресори. И затоа не би требало да им се драги, уште повеќе што тие индиректно учествуваат во убивање на недолжни цивили.

Ај барем да се агресори самоволно, туку у случајов се магарето што е јавнато благодарејќи на врзаниот морков

Анонимен рече...

Сите македонски војници што одат во Ирак се платени војници кои доброволно се пријавиле за тие мисии, не им било дел од секојдневните обврски.

Unknown рече...

Стварно не знам што треба да се случи за конечно да сфатат луѓево кај нас дека таму се води вистинска војна во која има голем број жртви.
Што треба - да ни пратат некој бомбаш-самоубиец за да сфатиме дека сме агресори?
Скраја да е.

Анонимен рече...

This is very interesting site...
» » »

Анонимен рече...

Looking for information and found it at this great site... Ambien headaches http://www.health-and-fitness-6.info/Hockey3.html big round puffy boobs interracial dating Black pussy fucked by white cock

Анонимен рече...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! »

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week